/Welke clouddienst moet ik kiezen voor mijn bedrijf?

Welke clouddienst moet ik kiezen voor mijn bedrijf?

Wanneer u zakelijk wilt gaan werken vanuit de cloud heeft dat vele voordelen. Zo bent u er ongetwijfeld al van op de hoogte dat u wanneer u werkt vanuit de cloud uw bestanden een stuk veiliger zijn en van iedere locatie kunt werken.

Werken in de cloud is daarom de trend van de laatste jaren. We zien dat steeds meer en meer bedrijven de stap naar 100% in de cloud maken.

Dan komen we echter wel bij een belangrijke vervolgvraag aan, namelijk: welke clouddienst moet ik nu kiezen?

Wanneer we kijken naar de markt zien we eigenlijk drie grote spelers. Dit zijn Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive.

De diensten zijn erg vergelijkbaar maar verschillen op een aantal aspecten wel degelijk van elkaar. Welke clouddienst is nu de beste?

Synchronisatie snelheid

Als bedrijf wil je natuurlijk dat je bestanden zo snel mogelijk in de cloud staan zodat je ermee aan de slag kunt. Alhoewel de spelers elkaar niet veel ontlopen, heeft Dropbox de snelste synchronisatietijden.

Het delen van bestanden

Ook wil je dat je gemakkelijk in dezelfde bestanden kunt werken als je teamgenoten. Met alle diensten kun je dit goed doen. Een voordeel van OneDrive is dat dit helemaal is afgestemd op Office, gezien dit ook een onderdeel van Microsoft is.

Ook Dropbox is goed afgestemd op het delen van Office bestanden. Met Drive is dit net wat minder, omdat Google ook gebruik maakt van een eigen programma’s die ze natuurlijk graag promoten. Denk aan Google Docs en Spreadsheets. Als jouw organisatie veel met Google Docs werkt kan het wel een pre zijn om Drive te verkiezen boven de andere clouddiensten, maar we zien dat dit maar zelden het geval is.

Opslag

Als we kijken naar opslag komt Dropbox goed naar voren met hun zakelijke pakket. Onder de naam Dropbox Business krijg je met je gehele team meer dan twee terabyte tot je beschikking om mee te werken.

Wil je Dropbox Business tijdelijk voor een extra scherpe prijs kopen? Check dan de Dropbox Business aanbieding van Moreval.