/Wat doet een goede zoekmachine optimalisatie voor je websites?

Wat doet een goede zoekmachine optimalisatie voor je websites?

In dit artikel vertellen we je wat een zoekmachinemachine optimalisatie doet voor je websites. In het Engels heet deze term “Search Engine Optimization” en de afkorting hiervan is SEO. Het begrip verzameld technieken die erop gericht zijn je website of webshop te verbeteren wat betreft de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google of Bing. Hierdoor scoor je automatisch hoger in deze zoekmachines. Als je op Google kijkt zie je de niet- betaalde resultaten direct onder de advertenties staan. Advertenties zijn namelijk ook onderhevig aan SEA (zoekmachine adverteren).

Het biedt meerdere voordelen gebruik te maken van SEO. Als je van te voren goede doelen bepaald met een juiste strategie, kun je van de volgende voordelen profiteren: zo sta je door SEO hoger in Google, waardoor je meer kans het dat mensen op je website klikken. Verder zul je meer bezoekers krijgen op je website waardoor de kans groter is op meer aanvragen/bestellingen. Verder kun je je bedrijf of dienst beter naamsbekendheid geven, omdat je ervoor kunt kiezen de bedrijven op meerdere zoektermen tegen te laten komen. Hoe verder je komt, hoe hoger je in de rankings komt en zelf kunt stijgen vergeleken met je concurrenten.

Er zijn meerdere SEO- technieken die je kunt gebruiken om je websites hoger te laten scoren. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van content marketing waarbij je teksten schrijft die relevant zijn voor jouw doelgroep. Ook kun je websites benaderen die relevant zijn voor je doelgroep en hier je eigen links op toevoegen; dit kan aan de hand van kopen van links of ruilen van links. Bovendien kun je ook gebruik maken van social media marketing waarbij je gebruik maakt van netwerken en het verspreiden van informatie via social media kanalen. Tenslotte kun je ook rekening houden met het geregeld maken van een analyse waardoor je data van je website kunt verzamelen en vervolgens kunt begrijpen en gebruiken om de juiste optimalisaties door te voeren.

Wanneer je benieuwd bent naar zoekmachine- optimalisatie maar niet direct weet hoe je dit aan moet pakken, kun je hier een cursus in volgen. Learnit biedt bijvoorbeeld de cursus SEO aan. Het bedrijf biedt ook meerdere cursussen aan waarmee je je op persoonlijk vlak kunt ontwikkelen, maar ook op professioneel vlak in bijvoorbeeld werksituaties. Een voorbeeld hiervan is cursus NLP.Van deze cursus kun je gebruik maken als je beter wil leren communiceren of je gedachten beter wil leren te doorgronden, waarvan je de kennis die je hierin op doet kunt gebruiken voor zowel werk als op persoonlijk vlak.