/Wanneer een webinar organiseren?

Wanneer een webinar organiseren?

Organiseert u regelmatig workshops of trainingen voor nieuwe werknemers binnen uw organisatie? Dan is wellicht het organiseren van een webinar een goeie tool om te gebruiken. Wat is een webinar? Een webinar is een tool waarmee u een workshop live kunt geven, maar ook meer dan alleen een presentatie geven, u kunt namelijk de kennis van uw publiek testen of bijvoorbeeld een poll houden onder de deelnemers. In dit artikel lichten wij een aantal voordelen van een webinar toe.

Interactie met uw deelnemers

Het geven van een presentatie kan soms slecht of niet goed overkomen op uw deelnemers, het wordt langdradig en saai, met een webinar kunt u echter de interactie met uw publiek aangaan door bijvoorbeeld een poll of door chatvragen van uw presentator. Hierdoor prikkelt u de deelnemers actief na te denken over de informatie die u verschaft heeft en staat u meer open tot het stellen van vragen. Organiseert u een workshop of presentatie voor een grote groep? Dan is wellicht een grote kans dat niet iedereen aanwezig kan zijn. Door middel van een webinar kunnen zij live meekijken vanuit huis of op een ander tijdstip terugkijken. Hierdoor weet u zeker dat iedereen uw informatie heeft ontvangen.

Test de kennis van uw deelnemers

Niet alleen heeft u meer interactie met uw deelnemers, u kunt ook nog eens de kennis van uw deelnemers vooraf, tussendoor, en op het einde van uw presentatie toetsen. Zo weet u zeker dat de informatie goed is overgekomen en kunnen de deelnemers ook aangeven wat zij bijvoorbeeld niet hebben begrepen zodat het de volgende keer kan worden opgepakt.

Betere kwaliteit         

Een ander voordeel van een webinar is dat de kwaliteit van uw presentatie kunt verbeteren, zo kunt u die vorm, inhoud en elementen toevoegen aan uw presentatie.

Meer weten over webinars? Ga dan naar de website van Yourwebinar.