/SQL training is belangrijk voor webdesign

SQL training is belangrijk voor webdesign

Wat is het verband van SQL en webdesign, en waarom zou je een SQL training volgen?
Wanneer je het hebt over webdesign,  praat je over twee dingen:

1. UI oftewel User Interface design
2. Data rendering op de webpagina’s.

Laten we als voorbeeld Facebook nemen.
De user interface geeft Facebook een specifieke look, zoals:

1. Je Hebt een startpagina waar je je profiel kunt bekijken of bewerken.
2. Je hebt een wall die je berichten zal laten zien van je vrienden, pagina’s, groepen, enz.
3. Een navigatiebalk die u toegang geeft tot uw recent gebruikte pagina’s.
4. In de linkerbovenhoek, uw instellingen, berichten en logout-link.
5. En rechtsom enkele advertenties, enz.

Met alleen gebruikersinterface worden deze alleen weergegeven als blokken, lege blokken. Facebook moet ervoor zorgen dat degene die inlogged in deze blokken alleen deze persoonlijke informatie te zien zal krijgen. Het verschilt dus per gebruiker.

Nu komt het Data Rendering onderdeel, daarvoor heeft het een aantal Query-talen zoals SQL nodig om de specifieke data dynamisch voor elke gebruiker te krijgen en dat in de gebruikersinterface van de blokken laten zien. De gebruikersgegevens en de feeds worden opgeslagen in databases. Om de gegevens van deze databases te zoeken en in de gebruikersinterface te tonen, heb je een Query-taal nodig en dat is SQL.

Wat is SQL? Wat is MySQL? Wat is PostgreSQL?

Veel computerprogramma’s, waaronder web-based programma’s zoals blogs, fotogalerijen en content management systemen moeten gegevens opslaan en ophalen. Bijvoorbeeld, blogsoftware moet de berichten (dat wil zeggen artikelen) opslaan die u schrijft en ze ophalen wanneer een bezoeker naar uw site gaat. Op dezelfde manier bewaren fotogalerijen informatie over hun foto’s (bijvoorbeeld voor sites die gebruikers toestaan om de foto’s te beoordelen, wordt de cijfercijfer voor elke foto opgeslagen in een database). In plaats van het wiel opnieuw uit te vinden en hun eigen systeem op te slaan voor het opslaan en ophalen van gegevens, gebruik deze software gewoon de gespecialiseerde database programma’s die ik eerder heb genoemd.

Om het makkelijk te maken voor andere programma’s om toegang tot data te verkrijgen, ondersteunen veel databasesoftware een computertaal genaamd “SQL” (vaak uitgesproken als “vervolg”). SQL is speciaal ontworpen voor zo’n doel. Programma’s die de databasesoftware willen gebruiken om de gegevens op een laag niveau te kunnen beheren, gebruikt deze taal gewoon om de instructies te sturen.

Er zijn veel databases die het gebruik van SQL ondersteunen om hun gegevens te openen, waaronder MySQL en PostgreSQL. Met andere woorden, MySQL is gewoon het merk van één databasesoftware, een van de vele. Hetzelfde geldt voor PostgreSQL. Deze twee databases zijn zeer populair bij programma’s die op websites draaien (waarschijnlijk omdat ze gratis zijn). Daarom zie je vaak dat een of beide worden geadverteerd in de eigenschappenlijsten van webhosts, alsook een van de “systeemvereisten” voor bepaalde websoftware (zoals blogs en content management systemen).