/Je eigen website maken, hoe doe je dat?

Je eigen website maken, hoe doe je dat?

Wanneer je gaat ondernemen en dus net een start met je eigen nieuwe bedrijf gaat maken is een goede website heel belangrijk. Je kan het natuurlijk uit laten besteden maar je kan ook zelf een simpele website maken. In dit artikel worden de belangrijkste stappen voor het maken van een eigen website besproken.

Stap 1: Denk na over wat voor website je wilt gaan maken

De allereerste en misschien ook wel meest vanzelfsprekende stap is het bedenken van wat voor website je gaat maken en wat je allemaal op je website wil. Ook ga je er over nadenken hoe je website er ongeveer uit moet gaan zien en het belangrijkste: wat je ermee wilt bereiken.

Stap 2: Kies een domeinnaam voor je website

De domeinnaam is een heel belangrijk onderdeel van je site. Dit wordt ook wel de URL genoemd, de link die bovenaan de pagina staat. Je hebt je domeinnaam helaas niet altijd voor het kiezen omdat er een hele hoop websites bestaan die waarschijnlijk al de zelfde soort domeinnaam hebben als jij zou willen. De Slimme Ondernemer verwerkt de bedrijfsnaam in de URL. Dit verhoogt de online vindbaarheid en het zal klanten ook sneller aanspreken.

Als je een goede domeinnaam hebt gekozen moet je dus wel nog controleren of deze nog beschikbaar is. Dit gebeurt door een extern bureau genaamd ‘Stichting Internet Domeinregistratie Nederland’.

Stap 3: Kies een goed cms-systeem

Het cms-systeem wordt ook wel het Content Management Systeem genoemd. Dit programma is de ‘achterkant van de website’. Je beheert hiermee de informatie op jouw website. Voorbeelden van cms-systemen zijn WordPress, Joomla en Drupal. Deze zijn allemaal gratis.

Stap 4: Kies een goede lay-out en huisstijl

In de meeste gevallen willen mensen natuurlijk dat de website in dezelfde huisstijl is als die van jouw bedrijf. Houd er wel rekening mee dat je in eerste instantie enigszins afhankelijk bent van de standaard templates. Verder kun je met de lay out alle kanten op. Je kan bijvoorbeeld keuzes maken in de plaats van de menubalk, of het aantal tekstvakken.

Stap 5: Regel de ‘huur’

De website is nu bijna klaar om gelanceerd te worden. Je moet alleen nog de ‘huur’ regelen van de ruimte op de server. Hoe groter je website, hoe duurder het is want hoe meer ruimte je in neemt.

Dit zijn de basisstappen voor het maken van een goede website, succes!