/Influencer Marketing Agency

Influencer Marketing Agency

Je hebt waarschijnlijk al wel eens van een marketingbureau gehoord, maar een Influencer Marketing Agency? Het is dan ook een relatief nieuw begrip, een innovatie die door steeds meer bedrijven ingezet wordt tijdens online reclamecampagnes. Immers zijn we de laatste jaren pas de kracht van social media geheel aan het ontdekken. Waar het voorheen een leuk tijdverdrijf was, zijn social media sites inmiddels niet meer weg te denken uit onze dagelijkse levens. We chatten er met vrienden, delen foto’s op Instagram, tweeten over de kleine frustraties des levens of uploaden een video op YouTube. Ook op het gebied van marketing bieden deze social media sites een hoop interessante mogelijkheden voor bedrijven. Regulier adverteren kent iedereen, maar de werkzaamheden van een Influencer Marketing Agency (zoals Juulr) ben je misschien nog niet bekend mee. Lees hieronder meer over de werkzaamheden van een Influencer Marketing Agency.

Wat zijn Influencers?

Influencers is een Engelse term welke ‘beïnvloeder’ betekent. Influencers zijn content creators met een eigen kanaal op een specifieke social media site, denk hierbij aan sites zoals Facebook, Youtube, Instagram of een eigen blog. Deze content creators hebben een ingebouwd publiek waarover zij invloed kunnen uitoefenen. Zij kunnen producten aanraden aan hun publiek of jouw merk promoten. Hierbij is het van belang dat Influencers gevonden worden die aansluiten bij wat het bedrijf uitdraagt en die daarnaast de doelgroep kunnen aanspreken die jij wilt bereiken. Een Influencer Marketing Agency zoals Juulr helpt bedrijven bij het vinden van de juiste Influencers door deze uitvoerig te scouten.

Wat kan een Influencer Marketing Agency voor jouw bedrijf betekenen?

Er zijn vele situaties bedenkbaar waarbij een Influencer Marketing Agency de oplossing heeft voor jouw bedrijf. Wil je louter de naamsbekendheid van jouw bedrijf vergroten? In dat geval scout een Influencer Marketing Agency zoals Juulr een influencer met een groot publiek, wat van grote invloed zal zijn op het aantal mensen dat bekend is met jouw merk. Ook als je bijvoorbeeld een nieuwe vestiging hebt geopend is een dergelijke Influencer met een groot publiek ideaal om het aan de man te brengen.

Breng je een nieuw product op de markt en wil je zowel dat mensen aangezet worden tot een aankoop als dat ze hierover praten via social media kanalen? In dat geval scout een Influencer Marketing Agency een Influencer welke beschikt over een publiek waarmee deze online persoon veel interactie heeft en welke veel van de Influencer aannemen. Diverse sociale media kanalen zijn hiervoor geschikt, maar als je op een natuurlijke manier mond-tot-mond reclame tot stand wilt brengen is er geen betere social media site dan een blog. Ideaal voor een klein doch loyaal publiek en tevens gemakkelijk te delen door anderen.

Een Influencer Marketing Agency zoals Juulr scout voor jouw bedrijf de Influencers die aansluiten bij jouw merk en bij de beoogde doelgroep. Door deze synergie tussen merk en Influencers wordt op een effectieve en efficiënte manier Influencer Marketing bedreven. Dit maakt Influencer Marketing tot zo’n interessante nieuwe methode voor menig bedrijf, want het bereik van deze Influencers is groot.

Bron: Juulr.com