Voordelen van de Skoda ENYAQ

Vraag je een willekeurig iemand op straat over wat zij zoeken in een auto, dan krijg je ongetwijfeld deze drie belangrijke punten te horen: ruim, zuinig en betaalbaar. Dit is niet zo gek aangezien steeds meer Nederlanders zich bewust zijn van de schade die wij jaarlijkse toebrengen aan het milieu. Om te voorkomen dat onze kinderen in de toekomst niet meer kunnen genieten van de wonderen van onze planeet, neemt het gebruik van fossiele brandstoffen af. Niet voor niets is er de afgelopen jaren ontzettend veel geïnvesteerd in het elektrisch rijden. Om het elektrisch rijden voor iedereen mogelijk te maken heeft Skoda begin 2021 de ENYAQ op de markt gebracht. Maar wat zijn nou de voordelen van deze elektrische SUV? In deze blog nemen we dat voor je onder de loep.  

1. Nauwkeurige besturing 

Het is al jaren bekend dat Skoda een dochteronderneming is van het welbekende Volkswagen. Om deze reden lijkt de Skoda ENYAQ dan ook enorm op de populairste elektrische auto van het Duitse merk, namelijk: de Volkswagen ID3. Het onderstel van Skoda’s tweede elektrische auto is hierdoor perfect uitgebalanceerd en absorbeert oneffenheden in het wegdek. Dit zorgt ervoor dat je nauwelijks last hebt van gaten of scheuren in het wegdek tijdens het rijden. Daarnaast ligt het zwaartepunt van de auto laag dankzij het accupakket dat in de bodem zit. Bovendien neem je met de Skoda ENYAQ gemakkelijk de bochten zonder dat de auto gaat overhellen. Hiermee is de besturing ontzettend nauwkeurig.  

2. Verschillende actieradius mogelijk 

Net als de Volkswagen ID3 is de Skoda ENYAQ ook verkrijgbaar met verschillende accupakketten. Zo heb je de keuze uit drie batterijen en vijf versies. Wanneer je de Skoda ENYAQ overweegt om te kopen, dan moet je dus gaan nadenken over hoe snel de auto moet zijn. Of heb je toch liever een zo groot mogelijk actieradius? Het instapmodel van de Skoda ENYAQ, genaamd 50 iV, heeft een motor van 150 pk en een actieradius van 340 kilometer. Kies je voor de 60 iV, dan krijgt jouw auto een motor van 180 pk en een actieradius van 390 kilometer. Hiermee is dit pakket al een stuk sneller dan het instapmodel! Toch kan het allemaal nog beter aangezien je ook kunt kiezen voor de 80 iv. Hiermee krijg je een auto van 204 pk en een actieradius van 510 kilometer. Deze versie is het snelst en kan hierdoor beschouwd worden als het sportieve model.  

3 Modernste technologie 

Skoda zou Skoda niet zijn als het niet geinige handigheidjes bedenkt voor al hun auto’s. Natuurlijk beschikt de Skoda ENYAQ hier ook over. Vind je het na het laden vervelend om steeds de laadkabel in de kofferbak te leggen? Dit is vanaf nu verleden tijd met de komst van het nieuwste model van Skoda. Na het laden kan je eenvoudig de laadkabel oprollen om vervolgens in de bagageruimte op te bergen. Hiermee ligt de laadkabel niet meer in het zicht, waardoor de kans op diefstal direct aanzienlijk kleiner is.  

Bovendien levert Skoda standaard een reiniger voor de laadkabel en een beschermkap voor de laadaansluiting mee. Vanzelfsprekend mag de bekende ijskrabber ook niet ontbreken. Deze kan je bij de Skoda ENYAQ vinden in de achterklep. Als laatste heeft deze elektrische auto diverse onlinefuncties. Via de app kan je bijvoorbeeld veel zaken al op afstand bedienen. Hierbij kan je denken aan de airco en de accu. Kortom de Skoda ENYAQ is een echte krachtpatser onder de elektrische auto’s en beschikt over de modernste technologie. Sinds september 2020 is dit model te bewonderen bij iedere Skoda dealer in Nederland en is de auto zelfs beschikbaar om een testritje mee te maken. Wanneer rijd jij in deze milieuvriendelijke auto?  

Leave a comment

Your email address will not be published.


*