Waarom is een goede foto belangrijk?

Een goede foto is belangrijk om een bepaalde emotie over te brengen. Wanneer dit verstoord is door bijvoorbeeld de achtergrond, dan gaat het gevoel van het object of persoon verloren. Hierdoor is het een mislukte foto en is de emotie als het ware ‘’gebroken.’’ Voor een goede en professionele foto kun je terecht bij LINK fotografie

Onscherpe foto’s kunnen amateuristisch overkomen

Het komt nog steeds vaak voor dat mensen onscherpe foto’s maken en het vervolgens posten op het internet. Het vastleggen van professionele foto’s is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Het vergt namelijk ook voor compositie en het onder de knie krijgen van een toestel kan lastig zijn. Elke moment dat vastgelegd wordt dient namelijk een andere instelling te hebben. Een foto maken is geen lopende band werk. Het vergt namelijk inzicht van de fotograaf om de juiste instelling te kiezen op het juiste moment. 

Ook is het zo dat klanten kunnen afhaken, omdat ze de foto’s van een bedrijf amateuristisch vinden. Het kan namelijk onprofessioneel overkomen en hierdoor hebben ze minder vertrouwen in de diensten die je levert. 

Het gebruik van smartphone foto’s 

Het wordt afgeraden om smartphone foto’s te gebruiken op de websites of social media van bedrijven. De kwaliteit kan met een smartphone wel goed zijn, maar bij een professioneel fototoestel kan er gebruik worden gemaakt van de bijbehorende lenzen. Daarnaast is er bij een fototoestel gebruik gemaakt van een heel andere technologie. 

Flitser gebruiken? 

De flitser lijkt een makkelijke en handige tool om te gebruiken, wanneer er weinig licht is. Bij weinig licht kan de camera geen focus vinden en kan het dus niet echt detail vastleggen. De flits zorgt er vaak voor dat de foto overbelicht raakt. Wanneer je een unieke foto wilt maken dien je een combinatie te hebben van een goede camera, de juiste belichting en de kennis en creativiteit van de fotograaf.    

Er zijn dus genoeg redenen om te gaan voor een professionele fotograaf. Wanneer je kwalitatief goede foto’s wilt hebben voor je bedrijf of als profielfoto voor LinkedIn, is het verstandig om langs een professionele fotograaf te gaan.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*