Hoe wordt tuinafval verwerkt?

Met tuinafval wordt al het “groene” afval uit de tuin bedoelt. Hieronder vallen planten, takken, struiken en snoeiafval. Eigenlijk betreft dit alles dat je anders in de groene container doet. De kleur van de container verschilt per gemeente, echter betreft het de container waar het groene afval in wordt afgevoerd. Maar hoe wordt dit afval eigenlijk verwerkt? Lees verder en ontdek!

De verwerking van “groen” tuinafval

Al het afval wat in de groene container komt is te composteren. Om deze reden hoeft het afval niet meer te worden gesorteerd, maar wordt het op een grote composthoop gestort. Het is dan ook belangrijk dat er geen spullen en materialen tussen zitten die niet biologisch afbreekbaar zijn. Hierbij kun je denken aan een dak afval, veegvuil, (auto)banden en organisch afval. Wanneer je dit materiaal in grote hoeveelheden wilt verwerken kun je een grofvuil container huren

Hoe werkt composteren?

Bij composteren wordt het groene afval op een grote composthoop gedumpt. In de juiste omstandigheden wordt een organisch rottingsproces in werking gesteld op de hoop. Het plantaardig materiaal wordt door diverse schimmels en bacteriën opgebroken. Wormen en kleine insecten helpen bij dit proces. Aan het einde van het proces blijft er compost over, een zeer vruchtbare substantie dat wordt gebruikt bij tuin- en akkerbouw. Dit komt omdat compost vol zit met voedingsmiddelen en daardoor de bodem verbeterd voor dit soort activiteiten. Composteren is dus een zeer duurzaam proces.

Meer containerruimte nodig?

Kun jij thuis of op je werk al je afval kwijt in de huidige containers? Of zijn deze te klein? Dan kun je een rolcontainer huren! Je kunt deze altijd huren of voor een bepaalde situatie waarin je veel afval verwacht. Geef je een bedrijfsfeestje? Dan komt een rolcontainer wellicht van pas! Of misschien wil je deze standaard in je magazijn opnemen. Voor welke intentie het ook is, een rolcontainer huren behoort ten alle tijden tot de mogelijkheden!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*