Zo kun je een kantoor verduurzamen

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Bij duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen, hoort natuurlijk ook een duurzaam kantoor. Een duurzame werkplek verhoogt de productiviteit van medewerkers en stimuleert ook duurzaamheid onder de werknemers zelf. In dit artikel geven we je wat tips om je kantoor te verduurzamen. 

Refurbished apparaten 

In een kantoor zijn vaak veel verschillende apparaten te vinden. Veel van deze apparaten worden nieuw ingekocht en worden weggegooid wanneer ze iets mankeren. Wanneer je kiest voor refurbished apparaten, geef je bijvoorbeeld computers, beeldschermen en printers een tweede leven. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee, vanwege de lage prijzen van refurbished apparaten. Kijk voor kwalitatief goede refurbished printers eens op https://refurbishedprinter.nl/ 

Duurzame koffie en thee

Op kantoor gaan er vaak heel wat koppen koffie en thee doorheen op een dag. Je maakt dus een groot verschil als je lokale, biologische koffie en thee inkoopt. Let hierbij ook op het fairtrade logo, zo weet je zeker dat je het milieu en de lokale bevolking niet teveel belast. Wanneer je niet alleen drinken, maar ook eten serveert op kantoor, is het aan te raden om ook hier eens te kijken naar duurzamere opties. Door meer vegetarische en lokale producten aan het assortiment toe te voegen, maak je al een heel verschil! 

Afval scheiden 

Door afval goed te scheiden, draag je ook een steentje bij aan een betere wereld. Wanneer het makkelijk gemaakt wordt voor je werknemers om afval te scheiden, zullen ze dit vaker doen. Maak het je werknemers dus zo makkelijk mogelijk en zet aparte prullenbakken voor de verschillende soorten afval naast elkaar. Wist je dat een schone werkplek ook zorgt voor betere werkprestaties? Ideaal dus! 

Duurzame mobiliteit 

Een van de grootste vervuilers in Nederland is nog altijd de auto. Hoe toegankelijk is jouw kantoor? Stimuleer je werknemers om eens met de fiets te komen of het openbaar vervoer te nemen en zet hier een financiƫle beloning tegenover. Ook carpoolen kan een goede optie zijn om het autogebruik wat te verlagen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*