Waarom kiezen voor aluminium? 3 redenen

Dat aluminium een zeer praktisch metaal is, was al lang bekend. Niet voor niets wordt aluminium gebruikt bij scheepsbouw, luchtvaart en ruimtevaart. Maar ook bij de bouw en constructie van woningen en bedrijfspanden wordt aluminium steeds populairder, hierbij kun je denken aan aluminium kozijnen. Het metaal heeft namelijk veel voordelen. Welke voordelen? Lees verder en ontdek!

  1. Duurzaamheid

Duurzaamheid, erg belangrijk tegenwoordig. We willen namelijk allemaal een goed leven voor onze kinderen en dan zullen we ons leven toch iets duurzamer en ecologisch verantwoorder moeten inrichten, evenals onze huizen en panden. Aluminium draagt hieraan bij aangezien dit metaal zeer duurzaam is qua levensduur. Het metaal vormt namelijk op een natuurlijke manier een beschermende laag wanneer het wordt blootgesteld aan de buitenlucht. Daarnaast verkrimpt, vervormt, scheurt en rot aluminium niet. Het vergt dus ook nog eens weinig onderhoud!

  1. Ongekende isolatie

Aluminium is als metaal niet isolerend. Het geleidt zelfs kou. Een materiaal dat kou geleid is natuurlijk niet wenselijk is een relatief koud land als Nederland, daarom hebben knappe koppen dit probleem verholpen. Aluminium dat wordt gebruikt bij constructie, zoals aluminium deuren, is voorzien van een thermische brug. Dit maakt dat de aluminium producten die tegenwoordig worden gebruikt bij de bouw van een woning of bedrijfspand dezelfde hoge isolerende waarde hebben als houten of kunststofproducten. En dit draagt bij aan een groener energielabel!

  1. Aluminium is inbraak- en brandwerend

Het smeltpunt van aluminium bevindt zich rond de 600 graden. Het metaal is dan ook brandwerend en wordt veel gebruikt voor brandwerende producten. Wanneer je je woning voorziet van aluminium deuren, kozijnen of schuifpuien hoef je dan ook niet bang te zijn dat deze brandgevoelig zijn. Aangezien aluminium een zeer sterk materiaal is met een sterk profiel is het moeilijk om dit open te breken. Hier hou je dus ook nog eens inbrekers mee buiten de deur. Wanneer je echt verzekerd wilt zijn dat er niemand kan inbreken kun je de aluminium producten voorzien van extra inbraakwerende toepassingen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*