Het ontstaan van de Bitcoin

Bitcoin, je kunt er niet meer omheen. Er zijn verschillende mensen flink rijk mee geworden en nog steeds wordt er flink gehandeld op de cryptocurrency-beurs. Maar hoe is de Bitcoin eigenlijk ontstaan? En hoe komt het dat deze virtuele munt ineens zoveel geld waard is? Je leest het in deze blog.

Wat zijn Bitcoins precies?

Voordat we behandelen hoe de Bitcoin is ontstaan is het goed om eerst even te verduidelijken wat Bitcoin precies is. Bitcoin is een virtuele munt, of cryptocurrency. Naast Bitcoin zijn er meer cryptocurrency zoals Ethereum, Ripple, Litecoin en nog veel meer. Bitcoin is de grootste munt van alle cryptocurrency. 

Bitcoin is een cryptocurrency

Bitcoin is dus een cryptocurrency, moeilijk woord, maar wat betekend dat eigenlijk? Een cryptocurrency  is eigenlijk gewoon een digitale of virtuele munt. Deze digitale munten hebben een eigen koerswaarde, zoals de Bitcoin koers. Dit is niet veel anders dan andere beleggingsobjecten. Echter hebben de meeste cryptocurrency iets speciaals, ze werken namelijk met blockchain technologie. Dit is een zeer complexe technologie die ervoor zorgt dat de transacties niet via een centrale partij zoals de bank verlopen, maar direct tussen de kopende en verkopende partij. 

Maar hoe is de Bitcoin nu ontstaan?

Wie de Bitcoin heeft gemaakt is tot op heden niet helemaal duidelijk. Wat we weten is dat het een zeer getalenteerde IT’er was die gebruik maakte van de schuilnaam ‘Satoshi Nakamoto’. Onder deze schuilnaam lanceerde de maker van Bitcoin de munt in 2008. Deze persoon was tevens de uitvinder van het revolutionaire blockchain systeem. Sinds 2008 is de Bitcoin enorm gestegen in prijs, vooral omdat het achterliggende blockchain systeem een enorm interessant concept is voor betalingen.

Kan ik cryptocurrency verhandelen?

Iedereen kan tegenwoordig cryptocurrency verhandelen. Bitcoin kopen kun je bijvoorbeeld via veel verschillende aanbieders doen. Als je zelf wilt handelen heb je een wallet nodig, maar veel brokers bieden ook een interne wallet aan. Zorg dat je altijd goed weet waar je in investeert en niet klakkeloos gaat verhandelen. Ik hoop dat je iets geleerd hebt vandaag!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*