Voordelen van een product configurator

Misschien heb je er wel eens van gehoord: de product configurator. Een product configurator is een applicatie dat het mogelijk maakt een product samen te stellen met verschillende opties. Hierdoor kan een klant voor zijn aankoop al een live preview zien van hoe het eindproduct er al uit zal zien. Autodealers maken vaak gebruik van zo’n product configurator op hun website om mensen alvast een ervaring te geven van hoe de auto eruit zal zien.

Handig voor jou

Ben je nou een webshopeigenaar die producten verkoopt die klanten zelf kunnen samenstellen? Dan ben je waarschijnlijk een hoop tijd kwijt aan het maken van facturen, voorbeelden geven en nog veel meer. Met een product configurator zal je enorm veel tijd besparen. Hiernaast zal de software ook dienen als een soort catalogus voor de klant. Wil je nou zelf zo’n handige software toevoegen? Neem dan een kijkje op www.orange-juice.nl.

Voordelen

Ben je nog niet helemaal overtuigd over wat een product configurator voor jou kan betekenen? Lees dan de volgende voordelen even goed door:

  • Geeft inzicht in verkoopstatistieken
  • Visualisatie voor de potentiële klant
  • Sales en klant weten wat de standaard is
  • Enorm overzichtelijk voor in situaties met veel productdiverstiteit
  • Urenreductie op zowel engineering als sales
  • Eenvoudig uit te breiden
  • Minder faalkosten doordat de klant exact weet wat hem te wachten staat

Kort samengevat kan een product configurator dus net dat stapje zijn wat jouw webshop nodig heeft om klanten binnen te halen en om ze aan jouw merk te binnen. Twijfel dus niet lang meer!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*