/Een deskundig webdesign zorgt voor een zoekmachine vriendelijke website
Article 1

Een deskundig webdesign zorgt voor een zoekmachine vriendelijke website

Heb je als eigenaar van om het even welk bedrijf nog steeds geen eigen website of is je bestaande website dringend aan vernieuwing toe? Om dat goed te doen heb je zeker een gespecialiseerd internetbureau nodig. Maar met wat allemaal moet je zeker rekening houden om met een aangepaste website uit te pakken. Maar hoe kies je de juiste partner voor de beste website?

Kiezen is niet gemakkelijk
De keuze aan websitebouwers is groot. Dat maakt je keuze er zeker niet eenvoudiger op. Een goede website moet aan heel wat eisen voldoen om te scoren. Voor je een definitieve keuze maakt en deze opdracht aan het juiste bureau toewijst is het onmisbaar om je zo goed mogelijk over deze belangrijke materie te informeren.

Webdesign
We kopen met onze ogen is een gezegde dat veel waarheid inhoud. Een hoede website moet er dan ook goed uitzien. Tijdens je zoektocht naar een geschikt internetbureau kijk je in de eerste plaats naar de kwaliteit van het ontwerp van zoveel mogelijke websites die door hen gemaakt zijn. Beoordeel hun werk met zoveel mogelijk mensen die er iets vanaf weten. Informeer zeker naar de standpunten die ze hanteren bij het ontwerpen van een nieuwe website. Als je hier geen duidelijk antwoord op krijgt, ga je met dit bureau best niet in zee voor het maken van je website.

Het technische aspect
Een goed uitziende website is belangrijk, maar het technische aspect is minstens even belangrijk. Je website mag er nog zo mooi uit zien maar als ze technisch onvoldoende werkt zul je er nooit hoog mee scoren. Een goede website is een belangrijke investering en hét visitekaartje van je onderneming.
Zelf pagina’s maken
Een goede website is dus niet alleen mooi. Ze moet ook gebruiksvriendelijk zijn. Je moet er zelf gemakkelijk pagina’s mee kunnen aanmaken en er bijvoorbeeld passende afbeeldingen kunnen bij plaatsen. Zeker als je een aanbieding online wilt plaatsen. Een goed gemaakte website zorgt ervoor dat je over al deze mogelijkheid beschikt.

Dienstverlening
Eens je website online is een goede klantenservice onmisbaar. Een goede website moet immers snel en constant online zijn. Als het lang duurt voor je bezoekers je website te zien krijgen, of als je website regelmatig offline is trekken ze naar een concurrent. Dan moet je onmiddellijk bij iemand terecht kunnen die dit probleem zo vlug mogelijk van de baan helpt. Een goede dienstverlening na verkoop is een onmisbare factor bij het kiezen van het juiste internetbureau. Ga bij je uiteindelijke keuze er steeds vanuit dat een goede website nooit af is en er altijd verbetering mogelijk is.

Zo herken je een goede websitebouwer
Een goed internetbureau herken je aan:

  • Zijn mogelijkheden op het gebied van webhosting, de registratie van je domeinnaam en e-mail
  • Een Content Management Systeem (CMS) en de manier waarop dit systeem worden onderhouden
  • Uitgebreide websitestatistieken zodat je ten minste je aantal bezoekers kent. En dit zowel per uur, per dag, als per week en per maand
  • Het bestaan en de beschikbaarheid van een helpdesk
  • Deskundige adviseurs die met kennis van zaken kunnen informeren over uitbreidingsmogelijkheden van je website
  • Zijn portfolio
  • Wie hebben ze in hun klantenbestand en welke soort websites maakten ze?
  • Aan de duidelijkheid van zijn offerte. Een goede prijsofferte bevat zoveel meer dan de kostprijs. Ze is integendeel zo gedetailleerd mogelijk en geeft een duidelijke omschrijving van alle bestelde onderdelen. Dat gaat van de aanwezigheid van bijvoorbeeld een contactformulier, een gemakkelijke zoekfunctie en een fotogalerij met daarbij telkens een uitgebreide beschrijving van de werking van alle websiteonderdelen
  • Aan zijn algemene voorwaarden Het al of niet met je meedenken over je toekomstige website

Kies bij voorkeur een partner die de volledige constructie van je website voor zijn rekening neemt.