/Denk aan de nieuwe privacywetgeving 2018

Denk aan de nieuwe privacywetgeving 2018

Als u een online webshop moet u sinds 25 mei 2018 rekening houden met de nieuwe privacywetgeving die van toepassen is binnen de Europese Unie. In het Nederlands ook wel de ‘Algemene verordening Gegevensbescherming (AVG)’ of de ‘General Data Protection Regulation’ (GDPR). Met deze wetgeving worden bedrijven verplicht om goed om te gaan met de privacy van de persoonlijke informatie van klanten. Het is belangrijk om transparant en verantwoordelijk te zijn als bedrijf zijnde naar de klant toe. De beveiligingsmaatregelen zijn flink opgeschroefd en mocht een bedrijf zich hier niet aan houden kan er een flinke boeten te wachten staan. Het belangrijk om uw klanten te laten weten wat er precies met de informatie gebeurd die zij aan het bedrijf doorgeven. Zeker als u dus een online webshop heeft werkt u met klantgegevens. Denk aan het adres, telefoonnummer, e-mailadres.

Privacy
In een privacy statement kunt u exact laten weten wat voor informatie er verzameld wordt en wat er mee gedaan wordt. Dit wordt er bedoeld met transparant zijn naar de klant toe. Er moet netjes en zorgvuldig met de gegevens omgegaan worden. Bedrijven moeten daarom zorgen voor digitale veiligheid tegen bijvoorbeeld hackers en datalekken. Bij online formulieren is het de bedoeling om alleen informatie te vragen die ook echt nodig is voor het bedrijf. In een privacy statement moet het concreet beschreven staan en het statement moet snel te vinden zijn op de website. Het is mogelijk om een standaard template in te vullen en aan te passen. Het is wel belangrijk om de privacy statement zodanig aan te passen dat het aansluit bij uw eigen bedrijf. Het kan geen kwaad om uw privacy statement een keer te laten doorlezen door een advocaat, zodat u er zeker van bent dat het in orde is.

Laat het checken
Vind uw advocaat die uw statement kan doorlezen en ontvang gerichte en juiste feedback om uw statement duidelijk te laten weergeven. Een advocaat vinden is van groot belang, vooral bij bedrijven die werken met veel data.