/5 webdesign trends voor 2018!
webdesign trends

5 webdesign trends voor 2018!

Het is de tijd om weer eens goed naar je website te kijken of deze nog up to date is zo aan het einde van 2017. Wij geven je vast een voorproefje van een aantal trends van webdesign voor 2018:

1. Asymmetrische Grids

De tijd van perfecte symmetrie is over. Was in 2017 het split screen design het nog helemaal, in 2018 lijkt het om half en half visuals te gaan. Webdesigners plaatsen de visuele elementen op een meer asymmetrische manier. Om dit goed te laten werken moet de elementen wel perfect in balans zijn zodat de ene helft de andere niet gaat overheersen. Balans wordt gecreerd door spelen met Typografie, witruimte en visuele elementen.

2. Heldere kleuren

De trend om duidelijke heldere kleuren te gebruiken blijft ook nog voortduren in 2018. Het geeft een frisse en heldere uitstraling aan een website die niet zoveel inhoud (microsite) bevat of een minder hip onderwerp heeft. Op deze manier kun je deze websites er toch uit laten springen.

3. Bottom Sticky Elements

De kleine advertenties aan de onderkant van apps en mobiele websites beginnen ook op desktopwebsites hun opmars te maken. Niet alleen als ads, maar ook als chatboxes, pop-ups, notificaties en andere navigatie elementen worden gebruikt als bottom sticky elements. Deze plek wordt door veel gebruikers als minder vervelend ervaren dan een pop up midden in het scherm en minder vaak weggeklikt.

4. Zoeken met stem

De ontwikkelingen in webdesign zijn niet alleen visueel! Er zijn interfaces in ontwikkeling die kunnen horen en stemcommando’s kunnen begrijpen. Ze worden voor nu nog voornamelijk toegepast in het zoeken binnen een website. Het is een ontwikkeling die nog echt in de startschoenen staat in 2018 maar zich zeker zal door ontwikkelen!

5. Vloeiende vormen

Na een jaar van strakke, geometrische vormen en polyvormen, worden de zachtere vormen en schaduwen langzaamaan weer populairder. Ook fijne animaties vinden hun weg terug. Zachtere lijnen zijn een natuurlijke opvolging van de Polygon trend. Deze typische platte, 2d vormen die in 2017 de boventoon voerden veranderen langzaam maar zeker in meer vloeiende vormen met schaduwen en rondere lijnen in het komende jaar.

Geïnspireerd geraakt? Wordt het een van je nieuwjaarsvoornemens? Gebruik deze tips om eens naar je website te laten kijken en een webdesign bureau naar je website te laten kijken. Ze zullen je goed kunnen adviseren welke trends bruikbaar kunnen zijn of welk waarschijnlijk niks voor je doen of zelfs alweer ‘uit’ zijn!