/4 tips om je YouTube video’s te optimaliseren voor SEO

4 tips om je YouTube video’s te optimaliseren voor SEO

YouTube is populairder dan ooit en de kanalen springen als paddestoelen uit de grond. Dit maakt het ook lastiger om jezelf kenbaar te maken bij het publiek. Hier komt SEO bij kijken. Hoe kan je nu je video’s zo optimaliseren dat je meer verkeer richting jouw video’s krijgt? Ik ga je 4 tips meegeven die zeker een verschil kunnen maken.

Analyseer je kanaal en je video’s

Zoals ze vaker zeggen: ‘’Meten is weten’’, dit geldt net zo voor jouw YouTube kanaal. Zorg ervoor dat je onderzoekt wat je doelgroep is, op welke ‘keywords’ er vaak wordt gezocht en zorg ervoor dat je een duidelijke introductie hebt, zodat het onderwerp duidelijk is. Mocht je een video met voetbal tips willen plaatsen, zoek dan van te voren op welke voetbaltips mensen naar zoeken en met welke zoekwoorden. Als je op google zoekt is het wel aan te raden om zoveel mogelijk zoekresultaten met video suggesties te nemen. Hierdoor weet je zeker dat er op dit zoekwoord video’s worden getoond. Met deze informatie kan je je eigen video eruit laten springen. Probeer zoveel mogelijk data te verzamelen, om je kanaal zoveel mogelijk te kunnen sturen in de richting waar jij naartoe wilt.

Gebruik een pakkende titel en een duidelijke beschrijving

De data die je hebt gevonden kun je gebruiken om je eigen titel en beschrijving te optimaliseren. Zorg ervoor dat je de zoekwoorden die overeenkomen met het onderwerp van je video in de titel en de beschrijving staan. Hierdoor kunnen kijkers je makkelijker vinden. Hoe eerder het zoekwoord in de zin staat, hoe beter.

Zorg ervoor dat je de juiste tags gebruikt

YouTube tags zijn er niet voor niets. Zet je zoekwoorden die je hebt gevonden in het tag veld. Tag er rustig op los en gebruik ook variaties op je zoekwoorden, zodat je zoveel mogelijk mensen bereikt. Het zoekwoord: ‘Voetbal Tips’ kan je bijvoorbeeld ook taggen als: ‘Tips voor voetbal’ of ‘Tips Voetbal’. Op deze manier bereik je iedereen die zoekt op de verschillende variaties van het zoekwoord.

Schrijf ondertitels voor je video’s

Google’s algoritme kan alleen text lezen en weet dus niet goed wat je allemaal zegt in je video’s. Door het toevoegen van ondertitels (text) kun je google een beetje helpen en maak je het makkelijker voor google’s algoritme om te bepalen waar je video over gaat. Hierdoor is de kans een stuk groter dat je hoger gaat ranken in de zoekresultaten.

Ik hoop dat deze tips je verder helpen met het groeien van je YouTube kanaal. Veel succes!

Geschreven door: Jelmer Jetten, Country Marketing Manager bij Trendhim